Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesir'in gururu oldular

Balıkesir

Türkiye Yüzme Şampiyonasında Efe Akköy birinci oldu

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Mersin`de düzenlenen Kardeş İller Türkiye Şampiyonası final yarışları sonuçlandı. Balıkesir`den Efe Akköy 10 Yaş kategorisinde 50 metre kelebek yarışında 00:35.11 saniyelik derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu. Yine Balıkesirli minik kulaçlar Berktuğ Kartal da aynı yarışta 00:35.47 derecesiyle Türkiye ikincisi oldu. Hem şampiyonluğu hem ikinciliği Balıkesir`e kazandıran 10 yaşındaki kulaçların başarısı büyük bir sevinçle karşılandı.
Kardeş iller Pojesi kapsamında Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası 22-23 Ağustos 2014 tarihlerinde Mersin Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda yapıldı. Şampiyonaya 32 ilden 250 sporcunun katıldığı bildirildi. Türkiye finalini Türkiye Yüzme Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Mete Gürel ve Hakan Aktaç da katılarak izlediler. Mersin`deki şampiyonada Balıkesir`i Yıldız Kulaçlar Kulübü antrenörü Yusuf Oğural ve aynı kulübün sporcuları olan 2004 doğumlu Efe Akköy ve Berktuğ Kartal temsil ettiler.
Nefes kesen yarışmalarda Balıkesirli kulaçlardan Efe Akköy 50 metre kelebek yarışında 00:35.11`lik derecesiyle 10 Yaş Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı yarışmada Berktuğ Kartal da 00:35.47`lik derecesiyle 10 Yaş Türkiye İkincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.
TAKIM BİRİNCİLİĞİ DE BALIKESİR`İN
Efe Akköy ve Berktuğ Kartalın da yer aldığı Bölgesel Karma Yüzme Takımı, katıldıkları 4x50 metre serbest bayrak yarışında Türkiye İkincisi, 4x50 metre karışık bayrak yarışında Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı zamanda şampiyona sonunda yapılan değerlendirmelerin sonucunda Balıkesirli sporcular Efe Akköy ve Bertuğ Kartal Bölgesel Karma Takımı olarak Türkiye Şampiyonu ilan edildi. Şampiyonluk kupasını alan genç yüzücüler büyük bir başarıya imza attılar.
Şampiyon yüzücülerin antrenörü Yusuf Oğural hiç bir başarının tesadüf olmadığını, sene başından beri Kardeş İller Türkiye Şampiyonasının finaline çok iyi hazırlandıklarını, bunun sonucunda Türkiye birincisi ile Türkiye ikincisinin Balıkesir`den çıkmasının çok büyük bir başarı olduğunu söyledi. Antrenör Oğural, Yıldız Kulaçlar Spor Kulübü sporcusu Efe Akköy ve Berktuğ Kartal’ın önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacaklarını inandığını vurguladı. Bu arada, 50 metre kelebekte Türkiye Şampiyonu olan Efe Akköy’ün göstermiş olduğu başarıdan dolayı 3-7 Eylül 2014 tarihlerinde Tekirdağ’da yapılacak Olimpik Kulaçlar Kampına davet edildiği bildirildi.
BALIKESİR`İN GURURU OLDULAR
Elde ettikleri şampiyonluk ile Balıkesir`in gururu olan Efe Akköy ve Berktuğ Kartal ise yüzme sporuyla 5 yaşında tanıştıklarını, ilk defa yarıştıkları Türkiye Şampiyonası için çok çalıştıklarını ve sonunda büyük bir başarı elde ettiklerini, bunun için de çok mutlu olduklarını belirterek bu sevinçlerini aileleriyle paylaştılar.
Haber : Yılmaz UZUN



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli